català / español / english / deutsch
BLOG
>> INICI / LA TERRA I LA GENT / VINS / OLIS / ACCIÓ SOCIAL / MATERIALS / VISITES I CONTACTES / BOTIGA / CAN CALOPA / VINYES DE BARCELONA / ÚNIC
>> Barcelona / Can Calopa de Dalt / Projecte social / Vins / Altres feines / Equip / La Vinoteca de Can Calopa / Visita'ns / On som

Barcelona

A banda de Vallbona de les Monges (Urgell, Lleida), L’Olivera també és present a Barcelona. Concretament, al parc Natural de Collserola. Des de l’1 d’abril del 2010, L’Olivera s’encarrega de la gestió de la finca que l’Ajuntament de Barcelona té a Can Calopa de Dalt, així com del funcionament de totes les seves dependències i equipaments.

Treballem i gestionem les 3 hectàrees de vinya de la finca i, al celler de la masia de Can Calopa, elaborem el vi “Vinyes de Barcelona”, l’únic vi que es produeix a la ciutat. Un vi que inicialment naixia per ser el vi institucional de l’Ajuntament de Barcelona però que, des del 2016, hem començat a comercialitzar per fer arribar a tothom aquest projecte vinícola que reivindica l’agricultura periurbana i planteja una mirada moderna a la recuperació de l’activitat agrícola lligada a les grans ciutats.

El projecte endegat per L’Olivera a la masia Can Calopa de Dalt reprodueix el projecte social de Vallbona de les Monges, amb una llar residència i un Centre Especial de Treball (CET) que dóna feina a 20 joves en risc d’exclusió social i/o discapacitat intel·lectual.

Amb el temps, però, hem anat ampliant horitzons com a Centre Especial de Treball i hem assumit noves feines com, per exemple, treballar les vinyes del Parc Agrari de Sabadell i elaborar-ne el vi. Arraona és el nom d’aquest vi que reivindica també el passat vitivinícola de la ciutat.